Tentang blog nie...

noting special pon dkat blog ni...juz a simple blog tmpat gue nk crita sal my life ckit..... =) .....hello!! im Ahmad Azamuddin Bin Mohd Zin...KEDAHan okay!proud to be kedahan.....14 y/o...still young maaa......you can share anything with me....criously im a very3 KIND HEARTEDperson... *bley plak pji dri sniri erk..skali skali apa slahnya kn???hehe

Keindahan Islam

Tuesday, December 7, 2010

Awal muharam yg amat dinantikan seluruh umat islam..


Assalamualaikum dan salam sejahtera.
Nampaknya tahun 1431H telah pun menemui penghujungnya dan kedatangan 1432 H perlu disambut dengan rasa syukur. Kita pun tak tahu samada kita mampu menyambut tahun 1433H yang akan datang. Seperti yang kita semua sedia maklum awal Muharam disambut di seluruh negeri bagi menandakan bermulanya tahun baru Islam. Ia bagi memperingati peristiwa Nabi Muhamad yang melakukan penghijrahan dari Kota Mekah ke Kota Madinah pada tahun 622 Masihi.

Memperingati tahun baru sedikit sebanyak membantu kita mengimbau kembali tahun yang lalu. Adakah kita telah berjaya melaksanakan tuntutan Islam atau masih banyak yang perlu diperbaiki. Sebagai insan biasa sudah pasti banyak dosa yang kita telah lakukan pada tahun yang sudah. Mungkin bersempena dengan tahun baru, kita perlu berazam untuk menjadi yang lebih baik samada dari segi pencapaian mahupun ibadat.
Dikesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat menyambut ‘Awal Muharam’ dan semoga hidup akan menjadi bertambah baik.

sekian dari saya Ahmad Azamuddin,

0 comments:

Post a Comment

Keindahan islam